Dječji ortopedski dodaci obući i stopalima.

Posljedice nepravilnog držanja, genetskog naslijeđa, nepravilnog i nedovoljnog tjelesnog kretanja i programiranog vježbanja, nužno je kontrolirati i korigirati u dobi rasta.

U vrijeme ubrzanog rasta i razvoja djece, individualni ortopedski dodaci obući nužni su za pravilan rast i razvoj stopala, odnosno  cjelokupnog  mišićno - koštanog sustava.  Upravo u periodu rasta formira se koštani sustav, kojemu se prilagođavaju svi ostali sustavi tijela.

Upravo je iz tog razloga potrebno posvetiti posebnu pažnju razvoju stopala i tijela.

Proizvodi Formthotics™ Youth namjenjeni su stopalima u razvoju, koja su vrlo osjetljiva i traže dodatnu  potporu, stabilnost  i udobnost, i jamče prirodan i pravilan razvoj dječjih stopala.

Formthotics™  novost je u 2013. godini,  namijenjen je djeci u dobi od četiri do dvanaest godina, koja inače nose obuću veličine od EU 28 i više.

Proizvodni program čine dječji Formthtics™ Youth modeli Singl i Dual, jednostruke i dvostruke tvrdoće  namijenjeni različitim vrstama obuće. Budući da dječja stopala rastu brzo, dodaci Singl i Dual zamišljeni su kao višenamjenska pomagala koja pružaju potporu i udobnost, tako da se djeca mogu nesmetano igrati, razvijati i rasti.

Navedeni ulošci naročito su funkcionalni kod dugotrajnih bolova u nogama, ili kod bolova koje uzrokuje neka aktivnost, ravno stopalo ili moguće ozljede noge ili stopala. U tom je slučaju poželjan savjet liječnika.

Značajke i prednosti:

-         Pružaju prirodnu potporu, stabilnost, udobnost i toplinu

-         Smanjuju bolove u dječjim stopalima, koljenima i nogama

-         Pomažu djetetu u hodu i poboljšavaju držanje tijela

-         Jamče više zadovoljstva pri tjelesnim aktivnostima