Tehnologije

Proizvodi Formthotics™ ortopedska su pomagala prilagođena osobnim potrebama, izrađena od jedinstvene termoplastične pjene. Ova tehnologija omogućava proizvodima Formthotics™ iznimnu učinkovitost. Pjena koja se termički formira (prilagođava stopalu) idealna je za oblikovanje uložaka, vodootporna, ne apsorbira bakterije ili klice i jednostavno se održava pranjem u toploj vodi bez štetnog utjecaja na svojstva (perivost).

Na raspolaganju je širok raspon gustoća i oblika kako bi spomenuti proizvodi bili prilagođeni različitim namjenama i obući: od dodataka za sportsku obuću, predviđenih za stabilnost, poravnanje i apsorpciju snažnih udaraca (dvostruke tvrdoće: crveno/plavi, crveno/crveni), do vrlo podatnih i mekanih dodataka za amortizaciju udaraca, namijenjenih pacijentima s bolnim stopalima te onima koji boluju od artritisa ili dijabetesa (shock stop, zeleno/zeleni, tamnocrveni, bež).

Spomenuta tehnologija može osigurati ortopedske dodatke prilagođene svakom zahtjevu, stopalu i obući.
Mogućnost termičkog oblikovanja

Dodaci obući Formthotics™ termički se oblikuju na relativno niskim temperaturama.
Na taj je način ortopedske dodatke moguće oblikovati i preoblikovati tijekom korištenja, čime se osigurava maksimalna razina kontrole i udobnosti. 3D metoda rezanja i jedinstvena obilježja pjene Formax™ omogućavaju zadržavanje zadanog oblika (čak i nakon intenzivnog korištenja i ponovnog zagrijavanja) te pružanje dugotrajne i potpune potpore mišićno-košta nom sustavu.

Termičko oblikovanje dodatno povećava učinkovitost dodataka Formthotics™, jer osigurava izvrsno pristajanje stopalu i obući, što pruža bolju kontrolu biomehaničke funkcije, funkcionalnu potporu, neposrednu udobnost, stablilizaciju stopala i donjih ekstremiteta.

Većina drugih ortopedskih dodataka izrađenih od pjene oblikuje se kompresijom pjene od etilen-vinil acetata. Proces oblikovanja zagrijavanjem i kompresijom mijenja staničnu strukturu etilen-vinil acetata, čime se onemogućava zadržavanje novog oblika dodatka prilagođenog stopalu pacijenta, pa se proizvod (uložak) vraća u izvorni oblik.

3D metoda rezanja

Dodaci Formthotics™ režu se iz bloka pjene, ne komprimiraju se, niti se oblikuju injek tiranjem, kao mnogi drugi ulošci od pjene. To znači da će kod proizvoda Formthotics™ potrebna količina pjene ostati na zadanom mjestu te osigurati anatomsku potporu koštanom sustavu stopala.

S obzirom na to da se dodaci Formthotics™ proizvode uz uporabu 3D tehnologije rezanja, struktura pjene ne mi jenja se i nema izrazito komprimiranih, tankih područja, koja su karakteristična za pjenu oblikovanu kompresijom.
Takva tehnologija rezanja pjene zadržava naknadnu mogućnost preoblikovanja.

Petna čašica

Jedinstvena petna čašica uložaka Formthotics™ formira se urezivanjem oblika kapi u donju površinu pjene. Urezivanjem takvog oblika u donju površinu dobiva se gladak, zaobljen oblik koji osigurava 3D potporu oko petne kosti. Zbog jedinstvenog oblika ortopedski dodatak izvrsno pristaje stopalu i obući, a termičko oblikovanje pjene Formax™ ide i korak dalje - omogućava stopalu stvaranje savršenog oblika.

Potpora svodu stopala

Oblik kapi na površini tabana dodataka Formthotics™ urezan je u pjenu. Proteže se
ispod pete i ispod lateralne granice stopala. Daljnjim kreiranjem materijala od lateralnog ruba osigurava se potpora na medijalnom rubu te longitudinalna, lateralna i transverzalna potpora svoda ispod uporišta (glava) svodova metatarzalnih kostiju.

Antimikrobski učinak (perivost)

Dodaci obući Formthotics™ imaju i antimikrobska svojstva - sprečavaju razvoj mikroorga nizama poput bakterija i gljivica. Osim što su hipoalergenski i otporni na vodu, sadrže i Ultrafresh™, sredstvo protiv mikroba, koje se dodaje tijekom proizvodnje. Ultrafresh™ aktivno sprečava i uništava mnoge bakterije i gljivice koje uzrokuju neugodan miris stopala, a sprečava i pojavu mrlja te na taj način održava uloške čistijima i svježijima.