Izbor proizvoda – Oblik

Jedinstven oblik ortopedskih dodataka Formthotics™ postiže se vrhunskim proizvodnim procesom.

Ulošci Formthotics™ proizvode se (režu) korištenjem 3D tehnologije iz bloka pjene, a ne kompresijom ili injektira njem kao mnogi drugi ulošci od pjene. Oblik kapi urezuje se u donju površinu pjene, čime se osigurava 3D potpora oko petne kosti, kao i longitudinalna, lateralna i transver zalna potpora svoda ispod glava metatarzalnih kostiju.

Radi zadovoljenja kliničkih potreba i potreba pacijenata razvijene su razne varijacije oblika ortopedskih dodataka Formthotics™.
Original

Originalni oblik temelj je linije proizvoda Formthotics™. Dostupan je u raznim vrstama pjene, a osigurava potrebnu anatomsku potporu koštanom sustavu stopala. Duboka petna čašica osigurava 3D potporu oko petne kosti. Jedinstven oblik svoda osigurava longitudinalnu, lateralnu i transverzalnu potporu svodu ispod glava metatarzalnih kostiju.

Malog profila (Low Profile)

Dodaci Low Profile izrađeni su od pjene Dual Formax™ i odlikuju se niskim profilom svoda i manje oblikovanom petnom čašicom. Low Profile najbolje odgovara pacijentima s prosječnim svodom, kojima nije potrebna posebna potpora svoda zbog neprirodne pronacije. Oblik Low Profile ublažava udarce i jamči maksimalnu kontrolu.

Malog volumena, tanak (Low Volume)

Ulošci Low Volume izrađeni su od pjene Single Formax™ i imaju manje oblikovanu petnu čašicu te koničan oblik područja nožnih prstiju, što osigurava bolje pristajanje u užoj obući (cipelama, čizmama).

Širok u prednjem dijelu (Wide fit)

Ulošci Widefit izrađeni su od pjene Dual Formax™ i namijenjeni za široka stopala
ili široku radnu obuću.

Tanak, uzak u prednjem dijelu (Slim fit)

Ulošci Slimfit izrađeni su od pjene Dual Formax™ i nešto su uži u području prednjeg svoda. Imaju kvadratičniji oblik u području nožnih prstiju i manje oblikovanu petnu čašicu, što je prikladno za neke vrste obuće. Prednji je dio perforiran da bi stopala ostala hladna i suha.

¾ dužine, tanak, bez prednjeg dijela (Comfort)

Ulošci Comfort izrađeni su od pjene Single Firm i Hard Formax™, tanki su i kraći,
imaju manje oblikovanu petnu čašicu i savršeno pristajanje obući.

¾ dužine, bez prednjeg dijela (Comfort)

Ulošci su izrađeni od pjene Dual Formax™ i kraća su verzija oblika Original. Idealni su kad je potrebna potpuna funkcionalna potpora, a ulošci pune dužine ne stanu u obuću.