Formthotics™ Youth

dječji ortopedski dodaci obući i stopalima.

Posljedice nepravilnog držanja, genetskog naslijeđa, nepravilnog i nedovoljnog tjelesnog kretanja i programiranog vježbanja, nužno je kontrolirati i korigirati u dobi rasta.

U vrijeme ubrzanog rasta i razvoja djece, individualni ortopedski dodaci obući nužni su za pravilan rast i razvoj stopala, odnosno cjelokupnog mišićno - koštanog sustava. Upravo u periodu rasta formira se koštani sustav, kojemu se prilagođavaju svi ostali sustavi tijela.
Upravo je iz tog razloga potrebno posvetiti posebnu pažnju razvoju stopala i tijela.

Proizvodi Formthotics™ Youth namjenjeni su stopalima u razvoju, koja su vrlo osjetljiva i traže dodatnu potporu, stabilnost i udobnost, i jamče prirodan i pravilan razvoj dječjih stopala.
Formthotics™ novost je u 2013. godini, namijenjen je djeci u dobi od četiri do dvanaest godina, koja inače nose obuću veličine od EU 28 i više.

Proizvodni program čine dječji Formthtics™ Youth modeli Singl i Dual, jednostruke i dvostruke tvrdoće namijenjeni različitim vrstama obuće. Budući da dječja stopala rastu brzo, dodaci Singl i Dual zamišljeni su kao višenamjenska pomagala koja pružaju potporu i udobnost, tako da se djeca mogu nesmetano igrati, razvijati i rasti.

Navedeni ulošci naročito su funkcionalni kod dugotrajnih bolova u nogama, ili kod bolova koje uzrokuje neka aktivnost, ravno stopalo ili moguće ozljede noge ili stopala. U tom je slučaju poželjan savjet liječnika.

Značajke i prednosti:

Pružaju prirodnu potporu, stabilnost, udobnost i toplinu

Smanjuju bolove u dječjim stopalima, koljenima i nogama

Pomažu djetetu u hodu i poboljšavaju držanje tijela

Jamče više zadovoljstva pri tjelesnim aktivnostima