Izbor proizvoda: Pjene

Dodaci Formthotics™ proizvode se od pjena FormaxTM i Shockstop™ .

Postoji cijeli niz gustoća (čvrstoća) da bi se zadovoljili klinički zahtjevi i zahtjevi pacijenata. Odaberite gustoću s obzirom na potporu i kontrolu kakvu trebate - tvrđi proizvod za bolju kontrolu, ili mekši za one koji tek počinju upotrebljavati ortopedske dodatke.

Odaberite proizvod koji će pridonijeti udobnosti!
Formax™

Formax™ proizvodi se od Ultralona, niza viso kokvalitetnih, zakonom zaštićenih poliolefinskih pjena koje je moguće termički oblikovati, a formule su im osmišljene posebno za proizvode Formthotics™. Baza, odnosno donji dio uloška Formthotics™, čvrsta je i otpornija na toplinu, zadržava oblik duže, bolje i točnije od etilen-vinil acetata. Nije porozna, fleksibilna je, lagana, daje potporu, otporna je na gljivice i plijesan. Također, hipoalergenska je i jednostavno se održava, odnosno pere. Dostupna je u nizu jednostrukih (single) i dvostrukih (dual) gustoća tj. tvrdoća, čime se osiguravaju različite razine kontrole i udobnosti prilikom korištenja.

Pjenu Formax™ proizvodi Ultralon Products s Novoga Zelanda - svjetski priznata tvrtka specijalizirana za izradu visokokvalitetnih pjena zatvorenih ćelija.

Proizvodi jednostruke tvrdoće (Single Density)
Tvrdoća gradacije 180: vrlo čvrsta i tvrda baza (Single Hard)

Visoka polukruta potpora i kontrola uz felksibilnost. Za visoku razinu intenziteta upotrebe i izdržljivosti.

Tvrdoća gradacije160: čvrsta i tvrda baza (Single Firm)

Čvrsta, fleksibilna i funkcionalna kontrola. Za sve vrste stopala i obuće.

Tvrdoća graacije 140: srednje tvrda baza (Single Medium)

Originalna gustoća proizvoda Formthotics™.
Čvrsta, fleskibilna i funkcionalna potpora.

Tvrdoća gradacije 90: jednostruki mekani proizvodi (Single Soft)

Blaga funkcionalna potpora i savršeno rješenje za ublažavanje udaraca (amortizaciju) te postizanje osjećaja udobnosti.

Tvrdoća gradacije 75: ekstramekani proizvodi (X Soft)

Vrlo blaga, prilagodljiva potpora i savršeno rješenje za izrazito ublažavanje udaraca (amortizaciju) te postizanje osjećaja udobnosti.


Proizvodi dvostruke tvrdoće (Dual Density)

Gornji sloj izrađen je od mekše pjene koja služi učinkovi tom ublažavanju udaraca (amortizacija), dok donji, čvršći i tvrđi sloj osigurava potporu (stabilnost) i kontrolu stopala. Ulošci izrađeni od pjene dvostruke gustoće (tvrdoće) namijenjeni su za korisnike s oboljenjima koja zahtijevaju veću sposobnost ublažavanja udaraca bez negativnih utjecaja na stabilnost ili funkcionalnu kontrolu te za osobe koje se kreću po tvrdoj podlozi.

60/180 dvostruke tvrdoće, vrlo tvrdi (Dual Hard)

Tvrda, polukruta baza i mekši gornji dio za postizanje kontrole i funkcionalne potpore.

60/140 dvostruke tvrdoće, srednje tvrdi (Dual Medium)

Čvrsta baza i mekši gornji dio koji izvrsno ublažava udarce (amortizacija) te pruža udobnost i funkcionalnu potporu.

Shock Stop

Shockstop je potpuno jedinstven proizvod i predstavlja revolucionarnu hibridnu etilen-vinil acetat polimersku pjenu koja osigurava maksimalnu apsorpciju i zaštitu od udaraca (amortizacija) te tako vrlo učinkovito smanjuje nepovoljan utjecaj na mišiće, zglobove i tetive. Gornji sloj odvraća udarac mnogostruko efikasnije nego druge standardne pjene, idealno prianja stopalu, dok čvrsta baza izrađena od pjene Formax™ Firm jamči kontrolu i stabilnost. Preporučuje se osobama s vrlo osjetljivim stopalima, osobama koja se mnogo kreću ili stoje te vrlo aktivnim osobama (sportašima), radi relaksacije i odmora stopala.

Pjenu Shockstop također proizvodi tvrtka Ultralon Products s Novoga Zelanda.