Foot Science International

Organizaciju Foot Science International osnovao je dr. Charlie Baycroft, specijalist za sportsku medicinu s Novoga Zelanda, inovativni liječnik koji je tražio učinkovitiji način liječenja pacijenata s uobičajenima tegobama vezanima uz stopala.

Ustanovio je da su mnogi od njegovih pacijenata prisiljeni birati između krutih, no ipak u potpunosti prilagođenih ortopedskih pomagala (ortoza) koja su izradili stručnjaci za stopala, te uložaka koji se proizvode masovno, a koji nisu nimalo prilagođeni karakteristikama stopala određene osobe.

Da bi pomogao pacijentima pri uklanjanju bolova na cjelovit, no ipak pragmatičan način, dr. Baycroft je odlučio osmisliti ortopedsko pomagalo koje bi se moglo formirati prema obliku stopala svakog pojedinca. Znao je da će zahvaljujući potpunom kontaktu između stopala i pomagala stopalo dobiti potrebnu prirodnu potporu.

Nakon iscrpnih istraživanja i pokusa dr. Baycroft je razvio ortozu, odnosno ortopedsko pomagalo čiji se oblik formira pod utjecajem toplinske energije te postaje uložak prilagođen svakom pacijentu. Provodi se šest jednostavnih kliničkih ispitivanja namijenjenih liječnicima, kako bi se pomoglo pri odabiru ortopedskih pomagala za stopala, zatim šest jednostavnih koraka za prilagodbu ortopedskih pomagala Formthotics™ svakome pacijentu.

Navedena ispitivanja i prilagodba ortopedskog pomagala stopalu čine medicinski sustav Formthotics™.

Od skromnih početaka tijekom 1970-tih organizacija Foot Science International razvila je nekoliko proizvoda koji se prodaju diljem svijeta. Zahvaljujući četrdesetgodišnjem iskustvu u liječenju oboljenja stopala te pružanju podrške sportašima u postizanju dobrih rezultata i dobroga fizičkog stanja - osiguravanjem ortopedskih pomagala prilagođenih osobnim potrebama - organizacija Foot Science International zadobila je povjerenje liječnika i pacijenata diljem svijeta.